| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
lukasz.koziorozec
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 4:50 pm Temat postu: Vancouver 2010 |
|
|
Olimpiada zbliża się wielkimi krokami
Grupa A
Kanada
USA
Szwajcaria
Norwegia
Grupa B
Rosja
Czechy
Słowacja
Łotwa
Grupa C
Szwecja
Finlandia
Białoruś
Niemcy
Grupy (wg. mnie) są wyrównane
A tak przedstawiają się składy
http://www.iihf.com/channels10/olympics-2010/rosters.html
Zdziwieniem wg. mnie jest powołanie Zigmunda Palffyiego, który podczas Spengler Cup w Davos nie przejawiał ochoty do gry, szczególnie zdziwił mnie jego podjazd do karnego, jakby od niechcenia.
Moim kandydatem do złota jest Rosja, która spotka się w finale ze Szwecją brąz uzyskają Czesi (mam nadzieje, niestety ostatnio mały kryzys maja Czesi)
Jak wy widzicie pudło ? _________________ _____________________________________
OD ZAWSZE NA ZAWSZE ! GKS TYCHY !! |
|
| Powrót do góry |
|
Grabka
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 7:35 pm Temat postu: |
|
|
| Według mnie Kanada ma szanse na medal, wiadomo gospodarz, który zagra przed własną publiką. Oprócz tego mocna ekipa Rosji z zawodnikami z NHL i KHL i jak zwykle wśród faworytów Szwecja i Finlandia... |
|
| Powrót do góry |
|
lukasz.koziorozec
|
Wysłany: Wto Lut 02, 2010 9:29 pm Temat postu: |
|
|
| Grabka napisał: | | Według mnie Kanada ma szanse na medal, wiadomo gospodarz, który zagra przed własną publiką. Oprócz tego mocna ekipa Rosji z zawodnikami z NHL i KHL i jak zwykle wśród faworytów Szwecja i Finlandia... |
Tak Kanada to bardzo mocna drużyna, ale zbyt wielka pewność siebie może ich zgubic Już raz przegrała u siebie finał MŚ z Rosją, wszscy pamiętamy ten świetny mecz Aż łza mi sie w oku kręci kiedy myśle o tym spotkaniu, hokej jest dla mnie całym życiem _________________ _____________________________________
OD ZAWSZE NA ZAWSZE ! GKS TYCHY !!
Ostatnio zmieniony przez lukasz.koziorozec dnia Sro Lut 03, 2010 4:40 pm, w całości zmieniany 2 razy |
|
| Powrót do góry |
|
kris1

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 3:51 pm Temat postu: |
|
|
Stawiam i jestem za Kanadyjczykami _________________
TYLKO TYSKI GKS |
|
| Powrót do góry |
|
davmuz
|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 8:02 pm Temat postu: |
|
|
Ja stawiam że wygra Kanada z oczywistych i chyba dla wszystkich jasnych względów, a po za tym sądzę że Czesi mogą sporo namieszać i zdobyć medal oraz najpewniej jeden z medali przypadnie Ruskim  |
|
| Powrót do góry |
|
Doki ostrzeżenie 1

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 8:43 pm Temat postu: |
|
|
Absolutnie nie wyobrażam sobie sytuacji, w której gospodarze nie wygrają u siebie, podium wg mnie będzie takie: CAN-RUS-USA _________________ G Ó R N I C Z Y K L U B S P O R T O W Y T Y C H Y
 |
|
| Powrót do góry |
|
HopsC

|
Wysłany: Sro Lut 03, 2010 9:01 pm Temat postu: |
|
|
| Doki napisał: | | Absolutnie nie wyobrażam sobie sytuacji, w której gospodarze nie wygrają u siebie, podium wg mnie będzie takie: CAN-RUS-USA |
Nie jestem za bardzo na bieżąco jeżeli chodzi o hokej poza PLH ale stawiam na to, że najwyższe miejsce na pudle zajmie Kanada po wygranej w Finale z USA, a na 3 miejscu ktoś z pary Rosja-Czechy _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
Piotrek#91

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 3:55 pm Temat postu: |
|
|
Zloto dla Kanady lub Rosji a brąz mam nadziej że dla Finów których lubię
O medale powinni też powalczyć Amerykanie Szwedzi i Czesi _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
Doki ostrzeżenie 1

|
Wysłany: Sob Lut 06, 2010 4:05 pm Temat postu: |
|
|
Panowie, a nie orientujecie się jak będzie z transmisją hokeja w TVP1 i 2? Nie mam TVP Sport, a chciałbym obejrzeć coś więcej niż sam finał - na stronie TVP ciężko coś znaleźć o transmisjach... _________________ G Ó R N I C Z Y K L U B S P O R T O W Y T Y C H Y
 |
|
| Powrót do góry |
|
KuBa

|
|
| Powrót do góry |
|
Tyszanin81 ostrzeżenie 2

|
Wysłany: Pią Lut 12, 2010 11:39 pm Temat postu: |
|
|
| We Wiosce Olimpijskiej Flage mamy.... |
|
| Powrót do góry |
|
HopsC

|
|
| Powrót do góry |
|
Mcgregor6

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 12:23 pm Temat postu: |
|
|
HopsC nie prawda. Śmiertelnych ofiar igrzysk było znacznie więcej:
zimowe igrzyska
podczas zawodów (lub oficjalnego treningu):
2010 (Vancouver) - gruziński saneczkarz Nodar Kumaritaszwili, zginął podczas oficjalnego treningu na kilka godzin przed otwarciem igrzysk; miał 21 lat
poza zawodami
1964 (Innsbruck) - australijski narciarz Ross Milne, zginął podczas treningu na kilka dni przed rozpoczęciem igrzysk, uderzył w drzewo; miał 19 lat
1964 (Innsbruck) - brytyjski saneczkarz polskiego pochodzenia Kazimierz Kay-Skrzypeski, zginął
podczas treningu przed igrzyskami
1988 (Calgary) - lekarz ekipy Austrii Joerg Oberhammer, zginął po zderzeniu z ratrakiem
1992 (Alberville) - szwajcarski narciarz Nicolas Bochatay, zginął po zderzeniu z ratrakiem, miał wystąpić w pokazowej konkurencji szybkościowej _________________
http://grzegorz-jacek.blog.onet.pl/ |
|
| Powrót do góry |
|
HopsC

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 12:28 pm Temat postu: |
|
|
Czyli pierwsza ofiara w oficjalnym starcie na igrzyskach. Tak czy siak szkoda człowieka, bardzo młody chłopak (21 lat), praktycznie całe życie przed sobą. Wielka strata. _________________
 |
|
| Powrót do góry |
|
lukasz.koziorozec
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 2:15 pm Temat postu: |
|
|
Tak z tego co wiem to uderzył w niezabezpieczoną konstrukcje dachu Szkoda, bardzo młody byl, za młody żeby umrzeć _________________ _____________________________________
OD ZAWSZE NA ZAWSZE ! GKS TYCHY !! |
|
| Powrót do góry |
|
|